3 z 11
Poprzednie
Następne
10 błędów popełnianych podczas grillowania. O co powinieneś zadbać, kiedy grillujesz? 10.07.2022
2. Nieprawidłowe rozpalanie grilla
Dobrze, przejdźmy teraz do przygotowania samego grilla. Pierwszym – i niestety podstawowym - błędem jest niewłaściwe rozpalanie grilla. Najczęściej nie mamy czasu, żeby to porządnie zrobić, zależy nam, że ogień buchał z grilla natychmiast, by można było zacząć przygotowywanie kiełbas, karkówek, skrzydełek i warzyw. Sięgamy więc po różnego rodzaje wspomagaczy.
Denaturat, benzyna, podpałki nasączone różnymi chemicznymi związkami – temu mówimy stanowcze NIE! Dlaczego? No właśnie dlatego, że to chemia, którą przejdą grillowane potrawy. Sprawdźcie skład rozpałki, może to Wam przemówi do rozsądku.