Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
4 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
3. Zła temperatura grillowania...
fot. archiwum Polska Press

10 błędów popełnianych podczas grillowania. O co powinieneś zadbać, kiedy grillujesz? 10.07.2022

3. Zła temperatura grillowania

Od rozpalania przechodzimy do obróbki termicznej grillowanych potraw. Tu znowu pośpiech nie jest wskazany. Zbyt szybkie grillowanie potraw w zbyt wysokiej temperaturze, a szczególnie na otwartym ogniu jest niedopuszczane i zwyczajnie niezdrowe.
Potraw nie należy wrzucać na ruszt tuż po rozpaleniu grillach, należy poczekać aż ogień zgaśnie i węgiel, czy brykiet będzie się tlił. Tu kolejna ważna sprawa – kratki nie należy ustawiać zbyt blisko paleniska. Ani – co oczywiste - zbyt daleko.

Zobacz również

Muzeum Motoryzacji zamyka się tuż po Poznań Motor Show. Czy kiedyś wróci?

Muzeum Motoryzacji zamyka się tuż po Poznań Motor Show. Czy kiedyś wróci?

Skontaktuj się z nami

Skontaktuj się z nami

Polecamy

Cena zdrady. Felieton Grzegorza Tabasza

Cena zdrady. Felieton Grzegorza Tabasza

Mega awantura w świecie darta. Facet czy babka? Holenderka szokuje świat sportu

Mega awantura w świecie darta. Facet czy babka? Holenderka szokuje świat sportu

Podwójna wartość awansu na EURO. Premia warta ponad 10% rocznego budżetu PZPN?

Podwójna wartość awansu na EURO. Premia warta ponad 10% rocznego budżetu PZPN?