Obowiązkowym składnikiem dań w pierwszej edycji konkursu było jabłko z Raciechowic, w tym roku kapusta charsz-nicka. Dlatego też patronat honorowy nad tą edycją objęła gmina Charsznica.
W tej edycji konkurs wyszedł swoim zasięgiem poza granice kraju. Do rywalizacji oprócz uczniów z Polski, staną także uczniowie z: Austrii, Węgier i Ukrainy.Wszystkich uczestników zgłosiło się 28 (14 zespołów dwuosobowych). Gotowanie zaczną o godz. 10.
Prezentacja potraw konkursowych zaplanowana jest na godz. 13 i odbędzie się w szkolnej restauracji „Stara Kotłownia”. O godz. 14 w szkolnej auli zostaną ogłoszone wyniki. „Dziennik Polski” jest patronem medialnym konkursu.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?