Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Adepci kucharskiego fachu powalczą o Smak Gościnności

Katarzyna Hołuj
Katarzyna Hołuj
Myślenice. Jutro w Małopolskiej Szkole Gościnności odbędzie się II Międzynarodowy Konkurs Kulinarny „Smak Gościnności 2016 - Małopolskie Produkty Regionalne i Tradycyjne”.

Obowiązkowym składnikiem dań w pierwszej edycji konkursu było jabłko z Raciechowic, w tym roku kapusta charsz-nicka. Dlatego też patronat honorowy nad tą edycją objęła gmina Charsznica.

W tej edycji konkurs wyszedł swoim zasięgiem poza granice kraju. Do rywalizacji oprócz uczniów z Polski, staną także uczniowie z: Austrii, Węgier i Ukrainy.Wszystkich uczestników zgłosiło się 28 (14 zespołów dwuosobowych). Gotowanie zaczną o godz. 10.

Prezentacja potraw konkursowych zaplanowana jest na godz. 13 i odbędzie się w szkolnej restauracji „Stara Kotłownia”. O godz. 14 w szkolnej auli zostaną ogłoszone wyniki. „Dziennik Polski” jest patronem medialnym konkursu.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski