2 z 9
Poprzednie
Następne
Arbuz. TOP 7 dań z arbuzem w roli głównej [PRZEPISY]
Orzeźwiający napój arbuzowy Anny Cyganik-Idęć
Składniki
ćwiartka dużego arbuza
sok z połowy cytryny
połowa cytryny pokrojonej na plasterki
2 łyżki syropu limonkowego (opcjonalnie)
2 łyżki syropu miętowego (opcjonalnie)
woda mineralna do rozcieńczenia (ok. 2 szklanki)
listki mięty (garść)
listki melisy (garść)
kostki lodu
Wykonanie
Arbuza pokroić na kawałki i usunąć pestki. Zblendować go w blenderze razem z listkami mięty i melisy. Przelać zmiksowanego arbuza do dzbanka. Wcisnąć sok z cytryny. Dolać syropy - limonkowy i miętowy. Dolać wodę i kostki lodu. Wymieszać, udekorować plasterkami cytryny i gotowe!