Katarzyna Zawada
Wydawca/Redaktor, Dział Rozwoju OnlineStrefa Agro
37 materiałów
Z zawodem dziennikarza jestem związana od ponad 10 lat. Specjalizuję się w branży agro, nie są mi obce tematy polityczne i sportowe. Do Polska Press trafiłam na stałe ponad rok temu. Co ciekawe, nie jest to moje pierwsze spotkanie z tym wydawnictwem. W trakcie studiów stawiałam tu pierwsze kroki, ucząc się podstaw rzetelnego dziennikarstwa.
Stawiam na jasny przekaz i kontakt z czytelnikami. Wybieram tematy, które zaspokoją głód wiedzy zarówno rolników, prezesów firm, producentów, jak i zwykłych konsumentów.
Prywatnie jestem spełnioną żoną i mamą dwójki dzieci. Pochodzę z Warszawy, ale obecnie mieszkam w woj. podlaskim. Kocham kawę, podróże, serialowe maratony, piłkę nożną i skoki narciarskie.
Masz ciekawy temat? Napisz do mnie: [email protected]

Grzyb zmieniający owady w zombie? Nie tylko w „The Last of Us”, ale i polskich lasach
Natura bywa fascynująca, zwłaszcza lasy kryją w sobie skarby w postaci mało znanych roślin, grzybów lub owadów. W czasie grzybobrania na drodze mogą pojawić się...

Co warto łowić zimą? Oto kalendarz brań na styczeń 2023
Wybierasz się zimą na ryby? Czemu nie! W styczniu można z powodzeniem oddawać się sportowemu hobby. Wiedzą to wędkarze, przy odpowiednim ubiorze dalej łapią za...

Kiszonki z warzyw jako naturalny probiotyk. Nie tylko kapustę można włożyć do słoika
Kiszonki z warzyw to idealny pomysł na odporność. W czasach pandemicznych „zdrowie” to hasło-klucz do naszego szczęścia. Nabieranie odporności to proces, który...

Świąteczne ciasto na pierogi, wyjdzie jak u babci. Z jajkiem czy bez jajka?
Ciasto na pierogi - już dziś wielu z nas przygotowuje pierogi z wybranym farszem. Hurtowe ilości trafiają do zamrażalnika, aby potem ugotowane lub podsmażone...

Niby krajowe, a jednak z importu. Koniec z oszukiwaniem konsumentów
Polska papryka, ale z Włoch. Polski czosnek, ale z Chin. Polskie ziemniaki, ale z Cypru. Wiele punktów sprzedaży praktykuje nazywanie krajowymi produktów, które...

Rodzaje kasz w kuchni. Co zrobić z gryczanej, a co z jęczmiennej?
Kipi kasza, kipi groch – o kaszy często słyszymy, rozmawiamy, ale czy często serwujemy ją w swoim jadłospisie? Jesień wielu z nas wprawia w melancholijny,...

Tego nie wolno robić na działce. Lista zakazów może zdziwić
Działka kojarzy nam się z wypoczynkiem, oderwaniem od miejskiego pędu, małym kawałkiem natury. Choć nasz jest ten kawałek… ziemi, regulamin Rodzinnych Ogródków...

Te grzyby są do siebie łudząco podobne. Jak odróżnić jadalne od trujących?
Atlas grzybów pomoże rozstrzygnąć wątpliwości, jakie mogą pojawić się w czasie grzybobrania. Dobrze znać odpowiedź na pytanie, czy znaleziony grzyb jest jadalny...

Światowy Dzień Chleba 2022. Fakty i mity na temat pieczywa
Każdy ma swój ulubiony. Pszenny, razowy, ziarnisty - chleba nie brakuje. Od wieków stanowi podstawę żywienia, łączy ludzi przy stole. Wypiekany bochenek...

Co można zrobić z jesiennych owoców? Rodzaje jabłek, gruszek i śliwek
Jesienne owoce są soczyste, rumiane i idealnie nadają się przetwory. Czy znasz rodzaje jabłek, gruszek i śliwek? Warto je rozróżniać, gdyż każdy owoc ma inne...
Najpopularniejsze
ITAKA Hotel Iberostar Tucan
Położony bezpośrednio przy fantastycznej plaży, otoczony tropikalnym ogrodem rozległy kompleks hotelowy to idealny wybór na urlop w rodzinnym gronie. Delikatny, jasny piasek, zielone palmy i ciepłe Morze Karaibskie to wymarzona wakacyjna sceneria, a doskonała obsługa i serwis renomowanej sieci...