Katarzyna Zawada
Wydawca/Redaktor, Dział Rozwoju OnlineStrefa Agro
43 materiały
Z zawodem dziennikarza jestem związana od ponad 10 lat. Specjalizuję się w branży agro, nie są mi obce tematy społeczne i sportowe. Do Polska Press trafiłam na stałe niecałe 3 lata temu.
Stawiam na jasny przekaz i kontakt z czytelnikami. Wybieram tematy, które zaspokoją głód wiedzy zarówno rolników, prezesów firm, producentów, jak i zwykłych konsumentów.
Pochodzę z Warszawy, ale obecnie mieszkam w woj. podlaskim. Kocham kawę, serialowe maratony, piłkę nożną i skoki narciarskie.
Masz ciekawy temat? Napisz do mnie: [email protected]
Kiszonki jako naturalny probiotyk. Nie tylko kapustę można włożyć do słoika
Kiszonki z warzyw to idealny pomysł na wsparcie odporności. Dziś „zdrowie” to hasło-klucz do naszego szczęścia. Jak zatem zadbać o siebie i nie dać się...
Te grzyby są do siebie łudząco podobne. Jak odróżnić jadalne od trujących?
Atlas grzybów pomoże rozstrzygnąć wątpliwości, jakie mogą pojawić się w czasie grzybobrania. Dobrze znać odpowiedź na pytanie, czy znaleziony grzyb jest jadalny...
Wiosenne branie. Oto ryby, które złowisz w kwietniu
Kwiecień przyzwyczaił nas do tego, że choć czuć już pierwszy powiew ciepłego powietrza, pogoda może gwałtownie się zmienić. Nie zniechęca to jednak wędkarzy do...
Co za pasztet! Królik, kaczka czy soczewica? Co wybierają Polacy?
Mięsne, rybne, warzywne, grzybowe… pomysłów na pasztet jest mnóstwo. Idealne do posmarowania kanapki lub podania na zimno w kawałku z sosem. Gotowe wyroby z...
Grzyb zmieniający owady w zombie? Nie tylko w „The Last of Us”, ale i polskich lasach
Natura bywa fascynująca, zwłaszcza lasy kryją w sobie skarby w postaci mało znanych roślin, grzybów lub owadów. W czasie grzybobrania na drodze mogą pojawić się...
Niby krajowe, a jednak z importu. Koniec z oszukiwaniem konsumentów
Polska papryka, ale z Włoch. Polski czosnek, ale z Chin. Polskie ziemniaki, ale z Cypru. Wiele punktów sprzedaży praktykuje nazywanie krajowymi produktów, które...
Światowy Dzień Chleba 2022. Fakty i mity na temat pieczywa
Każdy ma swój ulubiony. Pszenny, razowy, ziarnisty - chleba nie brakuje. Od wieków stanowi podstawę żywienia, łączy ludzi przy stole. Wypiekany bochenek...
Co można zrobić z jesiennych owoców? Rodzaje jabłek, gruszek i śliwek
Jesienne owoce są soczyste, rumiane i idealnie nadają się przetwory. Czy znasz rodzaje jabłek, gruszek i śliwek? Warto je rozróżniać, gdyż każdy owoc ma inne...
Dynia króluje tej jesieni. Najciekawsze pomysły i przepisy na dania
Królową tej jesieni niewątpliwie jest i będzie dynia, a co za tym idzie pełne barw przepisy z dyni. Często niedoceniana ma ogrom właściwości odżywczych, a dań,...
Bociani wieżowiec z Warmii i Mazur idzie na rekord? Gniazdo waży ponad tonę
W województwie warmińsko-mazurskim znaleziono gniazdo, które zgłoszono do konkursu na największy i najcięższy bociani dom w Europie. Według eksperta, ten twór...