3/12 Zamknij

Przeglądaj również za pomocą strzałek na klawiaturze Poprzednie Następne

Wielkanocna łatwa i szybka babka piaskowa Magdaleny i Stanisława Romków.
Składniki

150 g mąki pszennej
75 g mąki ziemniaczanej
4 jajka
180 g cukru
200 g masła
2 łyżeczki proszku do pieczenia
aromat waniliowy

Wykonanie
Najpierw rozpuścić masło. W tym czasie ubijać jajka z cukrem na puszystą masę. Do masy wrzucać stopniowo mąki, proszek do pieczenia, aromat i zmiksować na gładką masę. Na końcu dodać rozpuszczone masło i wymieszać.
Gotową masę przełożyć do natłuszczonej formy na babkę i włożyć do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Piec 40 minut. Wystudzoną babkę posypać cukrem pudrem. Wróć do artykułu

Najnowsze wiadomości

reklama

Polecamy