W Dobczycach
Po wcześniejszych sukcesach interdyscyplinarnego projektu "Tradycje kulinarne Europy", podczas którego w Zespole Szkół im. Witolda Wyspiańskiego w Dobczycach prezentowano Włochy, Niemcy, Francję, a ostatnio Austrię - przyszedł czas na kraje bałkańskie.
-____Przygotowania zajęły nam trzy miesiące - wyjaśnia Joanna Maniecka, nauczycielka przedmiotów zawodowych. -Autorką projektu, ito już odkilku lat, jest JoannaBrytan, finansowo wsparła nasz pomysł -jak zawsze -Rada Rodziców. Dużą aktywnością wykazali się uczniowie, którzy pod kierunkiem nauczycieli z ogromną starannością i zaangażowaniem przygotowali poszczególne stoiska. Wielkim powodzeniem wśród uczniów i kadry nauczycielskiej cieszyła się kawiarenka "Kastela", gdzie przy kawiarnianym stoliku, będąc obsłużonym przez młodych kelnerów i słuchając bałkańskiej muzyki, można było skosztować m.in. słoweńskiej poticy i macedońskiej solenki.
Za rok do dobczyckiego zespołu szkół zawitać ma Grecja ze swoją kuchnią i wielowiekową cywilizacją.
Tekst i fot. (ADOM)
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?