sŁodki kĄcik
Kilogram bananów (plus 2 banany do dekoracji), 1,5 kostki margaryny, szklanka cukru pudru, galaretka cytrynowa, 2 galaretki w czerwonym kolorze, 2-3 jajka, 3 łyżki miałkiego cukru.
1. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem.
2. Dodać 2-3 żółtka i nadal ucierać.
3. Banany obrać, dodać do masy i wszystko razem dokładnie utrzeć.
4. Galaretkę cytrynową rozpuścić w szklance wody, a gdy zacznie stygnąć, dodać do masy i wymieszać.
5. Tak przygotowaną masę wyłożyć na wystudzony biszkopt.
6. Z białek i 3 łyżek cukru ubić pianę i wyłożyć na masę bananową.
7. Wierzch ozdobić kawałkami bananów.
8. Galaretki czerwone rozpuścić w 3 szklankach wody.
9. Tężejące galaretki wylać na dekoracyjnie ułożone banany.
10. Ciasto wstawić do lodówki.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?