Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Najpierw pokrój boczek w plasterki. Cebulę obierz i drobno...
fot. Katarzyna Puczyńska

Błyskawiczne risotto z cukinią i boczkiem. Przepis na pyszny obiad do przygotowania w 30 minut. Danie jest bardzo sycące i smaczne

Risotto z boczkiem i cukinią. Krok 1

Najpierw pokrój boczek w plasterki. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Przygotuj także cukinię — umyj ją i pokrój w małe kawałki. Jeśli cukinia jest młoda, to nie musisz jej obierać. Podsmaż boczek na suchej patelni. Jak wytopi się z niego tłuszcz, to dodaj cebulę, a po chwili cukinię. Podsmażaj kilka minut, aż cukinia zmięknie.

Zobacz również

Uwaga! Nie ma już wolnych miejsc na parkingach przy szlaku do Morskiego Oka w Tatrach

Uwaga! Nie ma już wolnych miejsc na parkingach przy szlaku do Morskiego Oka w Tatrach

Malborskie Wiosenne Dni Seniora 2024. Oto trzydniowy program
Artykuł sponsorowany

Malborskie Wiosenne Dni Seniora 2024. Oto trzydniowy program

Polecamy

Msze święte za małopolskich maturzystów. Pomodli się za nich m.in. abp Jędraszewski

Msze święte za małopolskich maturzystów. Pomodli się za nich m.in. abp Jędraszewski

MKOl zaprezentował drużynę uchodźców. Najliczniejsza w historii igrzysk!

MKOl zaprezentował drużynę uchodźców. Najliczniejsza w historii igrzysk!

Grzyby lecznicze i zioła na nowych studiach na UJ. Trwa rekrutacja, czeka 30 miejsc

Grzyby lecznicze i zioła na nowych studiach na UJ. Trwa rekrutacja, czeka 30 miejsc