Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
1 z 3
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Młode ziarna bobu mają dosyć delikatną skórkę, dlatego można...
fot. Geo-grafika/Getty Images

Bób – kalorie, właściwości i wartości odżywcze. Jak gotować bób, by nie wzdymał i był miękki? Kto i dlaczego nie powinien go jeść?

Młode ziarna bobu mają dosyć delikatną skórkę, dlatego można jeść je tuż po wyjęciu ze strąków. Warto pamiętać, że w czasie gotowania bób traci 40 proc. cennych witamin oraz minerałów.

Zobacz również

Wszołek po kompromitującej porażce: Pokazaliśmy charakter, daliśmy z siebie wszystko

NOWE
Wszołek po kompromitującej porażce: Pokazaliśmy charakter, daliśmy z siebie wszystko

Zacięty mecz Polonii Chodzież z Nielbą Wągrowiec

Zacięty mecz Polonii Chodzież z Nielbą Wągrowiec

Polecamy

Kto zdobędzie mistrzostwo Polski? Koszmar faworytów. Dramat Legii

GORĄCY TEMAT
Kto zdobędzie mistrzostwo Polski? Koszmar faworytów. Dramat Legii

Czy Erling Haaland zachowuje się jak rozpieszczony bachor?

Czy Erling Haaland zachowuje się jak rozpieszczony bachor?

Giro d'Italia. Pogacar wygrał etap i został liderem

Giro d'Italia. Pogacar wygrał etap i został liderem