MKTG SR - pasek na kartach artykułów
4 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Wiśnie są bogate w kwas askorbinowy i potas oraz pełne...
fot. R Khalil / Pexels

Brudna Dwunastka 2024. To lista najbardziej zanieczyszczonych warzyw i owoców. W nich znajduje się najwięcej chemii

10. Wiśnie

Wiśnie są bogate w kwas askorbinowy i potas oraz pełne przeciwutleniaczy. Ich jedzenie zalecane jest osobom z problemami sercowymi, bezsennością. Aby w pełni cieszyć się ich smakiem i korzyściami zdrowotnymi, najlepiej spożywać je tylko w sezonie, wybierając te z lokalnych upraw i wolne od pestycydów. Niezależnie od pochodzenia, zawsze należy je dokładnie umyć przed spożyciem.

Zobacz również

Puchar Tymbarku. Do Warszawy pojadą spełniać swoje wielkie marzenia

Puchar Tymbarku. Do Warszawy pojadą spełniać swoje wielkie marzenia

Hutnik nie zatrzymał Kotwicy w drodze do 1. ligi

Hutnik nie zatrzymał Kotwicy w drodze do 1. ligi

Polecamy

WIELKI QUIZ GRZYBIARZA. Które grzyby są trujące, a które jadalne? Rozróżnisz je?

WIELKI QUIZ GRZYBIARZA. Które grzyby są trujące, a które jadalne? Rozróżnisz je?

Wypadek z udziałem ambulansu w Krakowie. Są osoby poszkodowane

Wypadek z udziałem ambulansu w Krakowie. Są osoby poszkodowane

Kaloryfery w Krakowie przestaną grzać

Kaloryfery w Krakowie przestaną grzać