Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szparagi są najlepsze w szczycie sezonu, który przypada na...
fot. foodandmore/123RF

Co jeść w maju? Te sezonowe warzywa i owoce kuszą smakiem i kolorem. Warto kupować je wiosną! Będą pyszne i zdrowe

Szparagi to bogate źródło potasu i kwasu foliowego

Szparagi są najlepsze w szczycie sezonu, który przypada na maj-czerwiec. To kolejne warzywo od wysokiej zawartości błonnika i niskiej wartości energetycznej. Mają zaledwie średnio 18,6 kcal w pęczku! To dobre źródło potasu i kwasu foliowego oraz witaminy K. Są polecane osobom na dietach odchudzających i kobietom w ciąży. Mogą być jedzono na surowo, ale zazwyczaj wykorzystywane są jako baza do zup, dodatek do makaronu lub sałatek.

Zobacz również

Mieszkańcy nie ustąpią. „To drzewo przetrwało powódź, ale nie przetrwa KFC"

Mieszkańcy nie ustąpią. „To drzewo przetrwało powódź, ale nie przetrwa KFC"

El Clasico hitem weekendu w Europie. Gdzie oglądać mecz Real - Barcelona?

El Clasico hitem weekendu w Europie. Gdzie oglądać mecz Real - Barcelona?

Polecamy

Wieczysta podejmuje KSZO. Do gry wchodzi nowy trener

Wieczysta podejmuje KSZO. Do gry wchodzi nowy trener

Powieść krakowskiej pisarki trafiła na ekrany. W roli głównej Julia Wieniawa

Powieść krakowskiej pisarki trafiła na ekrany. W roli głównej Julia Wieniawa

Biskupia Kopa czeka na zdobywców. Spakuj plecak, weź mapę i wyrusz w drogę

Biskupia Kopa czeka na zdobywców. Spakuj plecak, weź mapę i wyrusz w drogę