Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Czas na grilla. Grillowane jabłka nadziewane kaszanką [PRZEPIS]

mad
Katarzyna Jaworek
Grillowane jabłka nadziewane kaszanką - przepis.

Przepisem na grillowane jabłka z kaszanką podzieliła się Katarzyna Jaworek, autorka bloga Tradycyjna kuchnia Kasi.

Składniki

  • 3 duże jabłka
  • 2 kaszanki
  • sól
  • pieprz

Wykonanie
Jabłka umyć i osuszyć. Nożem odkroić wierzchołki. Wydrążyć środek jabłka, tak aby powstała miseczka.
Z kaszanki usunąć osłonkę. Kaszankę pokroić w plasterki i wypełnić nią wnętrza jabłek. Oprószyć solą i pieprzem. Jabłka przykryć odciętymi wierzchołkami.
Zawinąć w folię aluminiową. Ułożyć na rozgrzanym grillu i grillować około 25 minut.

od 12 lat
Wideo

Wybory samorządowe 2024 - II tura

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Czas na grilla. Grillowane jabłka nadziewane kaszanką [PRZEPIS] - Gazeta Krakowska

Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski