Przepisem na grillowane jabłka z kaszanką podzieliła się Katarzyna Jaworek, autorka bloga Tradycyjna kuchnia Kasi.
Składniki
- 3 duże jabłka
- 2 kaszanki
- sól
- pieprz
Wykonanie
Jabłka umyć i osuszyć. Nożem odkroić wierzchołki. Wydrążyć środek jabłka, tak aby powstała miseczka.
Z kaszanki usunąć osłonkę. Kaszankę pokroić w plasterki i wypełnić nią wnętrza jabłek. Oprószyć solą i pieprzem. Jabłka przykryć odciętymi wierzchołkami.
Zawinąć w folię aluminiową. Ułożyć na rozgrzanym grillu i grillować około 25 minut.
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?