5 z 8
Poprzednie
Następne
Czekolada w wersji FIT - jak przyrządzić pyszny, zdrowy deser? PRZEPISY
Czekoladowe ciasto z fasoli
Składniki:
> Puszka fasoli czerwonej (240g po odsączeniu) – dokładnie przepłukujemy ją letnią wodą na sitku
> 1 duży, dojrzały banan
> 2 jajka
> 1,5 łyżki oleju kokosowego
> 1,5 łyżki kakao
> 2 łyżki ksylitolu (lub miodu)
> Łyżeczka proszku do pieczenia
Polewa:
> 1,5 łyżki oleju kokosowego
> 1,5 łyżki wody
> 1 łyżka kakao
> 1 łyżka miodu
Przepis:
1. Fasolę bardzo dokładnie płuczemy letnią wodą na sitku, a następnie wszystkie składniki blendujemy na GŁADKĄ masę.
2. Pieczemy w temperaturze 180°C przez ok. 40-50 minut w zależności od piekarnika (do suchego patyczka), bez termoobiegu, grzałki góra i dół.
3. Po przestygnięciu ciasta dekorujemy je wcześniej przygotowaną polewą i wkładamy do lodówki na 2-3 godzin
źródło: Zdrowe jest czadowe