MKTG SR - pasek na kartach artykułów
6 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kokardki z łososiem i brokułami Patrycji...
fot. Patrycja Fudalewska-Jasińska

Dania z brokułami w roli głównej. TOP 10 przepisów z brokułami naszych Czytelników

Kokardki z łososiem i brokułami Patrycji Fudalewskiej-Jasińskiej

Składniki
 
brokuły 
200 g makaronu np. kokardki  
250 g filetu z łososia 
ząbek czosnku 
koperek 
2 łyżki śmietany
sok z połowy cytryny 
sól, pieprz

Wykonanie 
Brokuły podzielić na małe różyczki i wymyć. W dużym garnku ugotować wodę, lekko ją posolić. Do wrzącej wody wrzucić makaron i brokuły. Gotować ok. 9 min. (makaron musi być al dente). Odcedzić i przekładamy ponownie do garnka. Rybę bez skóry pokroić w grubą kostkę. Na patelni rozgrzać odrobinę oliwy i wrzucić czosnek. Gdy się podgrzeje, czosnek wyciągnąć.
Na oliwie podsmażyć łososia. Dodać śmietanę, sok z cytryny i troszkę wody. Doprawić solą i odrobinką pieprzu. Na końcu dodać koperek. Wymieszać.
Łososia przełożyć do garnka z makaronem i brokułami i bardzo delikatnie wymieszać.

Zobacz również

Oprawa kibiców KSZO 1929 i Staru na derbach w trzeciej lidze. Były race [FOTO]

Oprawa kibiców KSZO 1929 i Staru na derbach w trzeciej lidze. Były race [FOTO]

Piknik militarny na lotnisku w Pile

Piknik militarny na lotnisku w Pile

Polecamy

Perfekcyjna, złota Zwolińska! Wielki dzień Polek na ME w Lublanie

Perfekcyjna, złota Zwolińska! Wielki dzień Polek na ME w Lublanie

W Skawinie bieg dla dzieci, dorosłych, rolkarzy i kijkarzy

W Skawinie bieg dla dzieci, dorosłych, rolkarzy i kijkarzy

Okupacja "Kamionki". Postęp w rozmowach studentów z władzami uczelni

Okupacja "Kamionki". Postęp w rozmowach studentów z władzami uczelni