Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Danie z resztek: pieczeń z mięsa mielonego schowana w chlebie [PRZEPIS]

mad
Ze starego chleba można przygotować całkiem dobrą pieczeń do chleba.
Ze starego chleba można przygotować całkiem dobrą pieczeń do chleba. Joanna Tokarz
Pomysł na resztki jedzenia w kuchni.

- Nie lubię marnować jedzenia. Nawet chleba, więc gdy został mi cały bochenek postanowiłam nafaszerować go mięskiem i zapiec. Taka kanapka to smaczne rozwiązanie na śniadanie czy kolację – mówi nasza Czytelniczka Joanna Tokarz, autorka bloga Kuchnia w czekoladzie.

Składniki

  • 1 chleb z keksowej foremki o długości około 25 cm
  • 30 dag mięsa mielonego
  • po 1/3 papryki żółtej, czerwonej i zielonej
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • sól, pieprz, przyprawa do mięsa mielonego
  • tymianek
  • 20 dag sera żółtego


Wykonanie

Wierzch chleba odciąć, ze spodu wybrać cały miąższ.
Mięso mielone połączyć z wybranym wcześniej i pokruszonym chlebem, paprykami pokrojonymi w kostkę, jajkiem, czosnkiem i przyprawami: solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego.
Farszem nadziać chleb, posypać tymiankiem i startym serem. Przykryć drugą częścią chleba.
Chleb ciasno owinąć folią aluminiową i zapiec około godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Danie z resztek: pieczeń z mięsa mielonego schowana w chlebie [PRZEPIS] - Gazeta Krakowska

Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski