Zakażony pracownik dobczyckiej piekarni "Złoty Kłos" oraz osoby, z którymi miał styczność decyzją sanepidu od razu objęto kwarantanną. Ich stan jest dobry.
FLESZ - Działkowcy kontra koronawirus: zmiana przepisów
Decyzję o wstrzymaniu produkcji i sprzedaży swoich produktów zarząd firmy podjął sam i poinformował o niej za pośrednictwem mediów społecznościowych.
"Podjęliśmy drastyczną ale odpowiedzialną, jednocześnie jedyną słuszną decyzję o czasowym wstrzymaniu produkcji i sprzedaży naszych produktów od dnia 25 kwietnia we wszystkich sklepach. Ten przestojowy czas tygodnia może dwóch wykorzystamy na dokładną dezynfekcję całego zakładu. Korzystając z okazji wykonamy przegląd oraz konserwację naszego parku maszynowego" - czytamy w komunikacie.
Odpowiadając na pytanie jednej z internautek o to czy ktoś z klientów mógł mieć styczność z zakażonym podczas robienia zakupów, dodano, że zakażenie potwierdzono u technologa, który z bezpośrednią produkcją miał niewiele do czynienia, a zupełnie nie miał styczności z gotowymi wypiekami.
Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji.
Zaloguj się lub załóż konto
Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.