Dobczyce. Piekarnia "Złoty Kłos" wstrzymuje produkcję i sprzedaż. U jednego z pracowników stwierdzono koronawirusa

Katarzyna Hołuj
Katarzyna Hołuj
Fot. Katarzyna Hołuj
Udostępnij:
Zakażony pracownik dobczyckiej piekarni "Złoty Kłos" oraz osoby, z którymi miał styczność decyzją sanepidu od razu objęto kwarantanną. Ich stan jest dobry.

FLESZ - Działkowcy kontra koronawirus: zmiana przepisów

Decyzję o wstrzymaniu produkcji i sprzedaży swoich produktów zarząd firmy podjął sam i poinformował o niej za pośrednictwem mediów społecznościowych.

"Podjęliśmy drastyczną ale odpowiedzialną, jednocześnie jedyną słuszną decyzję o czasowym wstrzymaniu produkcji i sprzedaży naszych produktów od dnia 25 kwietnia we wszystkich sklepach. Ten przestojowy czas tygodnia może dwóch wykorzystamy na dokładną dezynfekcję całego zakładu. Korzystając z okazji wykonamy przegląd oraz konserwację naszego parku maszynowego" - czytamy w komunikacie.

Odpowiadając na pytanie jednej z internautek o to czy ktoś z klientów mógł mieć styczność z zakażonym podczas robienia zakupów, dodano, że zakażenie potwierdzono u technologa, który z bezpośrednią produkcją miał niewiele do czynienia, a zupełnie nie miał styczności z gotowymi wypiekami.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Wideo

Komentarze

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Przejdź na stronę główną Dziennik Polski
Dodaj ogłoszenie