Dzieci w różnej formie poznawały zasady zdrowego odżywiania się, m.in. podczas spotkania z dietetyczką. Uczestniczyły w różnych konkursach, n.p. literackim na wiersz i opowiadanie o chlebie. Piekły też ciastka (na zdj.).
Uczniowie poznawali walory chleba pieczonego na zakwasie. Mówiły o nim też panie z KGW, które częstowały dzieci czosnkowymi grzankami.
W piekarni Wojciecha Kopacza w Nowym Brzesku uczniowie obejrzeli proces wypieku chleba tradycyjną metodą. Ukoronowaniem szkolnej kampanii był kiermasz oraz degustacja regionalnych potraw.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?