MKTG SR - pasek na kartach artykułów
4 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jedni pieką w całości, drudzy faszerują. Jedno jest pewne -...
fot. pixabay.com/faglork

Dzień św. Marcina. Gęś i rogale świętomarcińskie królują na stołach. Jak samemu przygotować pyszną gęsinę?

Gęś w pełnym wydaniu

Jedni pieką w całości, drudzy faszerują. Jedno jest pewne - pieczona gęś smakuje wybornie. Warto dzień lub dwa wcześnie dobrze zamarynować mięso solą, pieprzem, czosnkiem i papryką. Mięso piecze się minimum 2 godziny w temperaturze 180 stopni Celsjusza. W przypadku faszerowanej gęsi, można do środka dodać jabłka, kaszę, mięso lub grzyby. Istotą pieczenia jest obracanie tuszy i podlewanie tłuszczem z brytfanki.

Zobacz również

Tłumy ludzi na Świętokrzyskiej Biesiadzie Kabaretowej [NOWE ZDJĘCIA]

Tłumy ludzi na Świętokrzyskiej Biesiadzie Kabaretowej [NOWE ZDJĘCIA]

Mikołaj Woźniak, pianista z Zielonej Góry, zdobywa laury i zachwyca melomanów

Mikołaj Woźniak, pianista z Zielonej Góry, zdobywa laury i zachwyca melomanów

Polecamy

Ich filmy promują turystykę – poznaj najlepszych vlogerów turystycznych z Polski

Ich filmy promują turystykę – poznaj najlepszych vlogerów turystycznych z Polski

CYBERSEC 2024. Instytucje celem cyberprzestępców. Pomóc mogą urządzenia szyfrujące

CYBERSEC 2024. Instytucje celem cyberprzestępców. Pomóc mogą urządzenia szyfrujące

Chcesz pracować z AI? Oto 9 najnowszych zawodów poszukiwanych na rynku

Chcesz pracować z AI? Oto 9 najnowszych zawodów poszukiwanych na rynku