Na patelni zeszklić małą cebulkę, dodać do niej pomidory i paprykę. Doprawić pieprzem, chili i tymiankiem. Zagotować i zmiksować. Podawać z uprażonymi pestkami dyni i bryndzą.
Taki oto przepis zdradzali w sobotę szefowie kuchni bistro Etnika (na zdjęciu). Nie tylko oni. Podczas Foodstocku, czyli festynu bezpretensjonalnego jedzenia i ciekawych smaków prezentowało się kilkanaście lokali i restauracji krakowskich, które na kulinarnej mapie miasta wyróżniają się oryginalnością i ciekawymi konceptami gastronomicznymi.
Można było zjeść i nauczyć się robić m.in. włoską piadinę, maczankę, genialną kaszę ze świeżymi grzybami, burgery, sushi bądź imbirowe lody. Naprawdę było smacznie.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?