Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Foodstock, czyli jemy dobrze i dużo [ZDJĘCIA]

(KACH)
Zabłocie. Trzeba upiec w piekarniku trzy papryki (pokrojone na połówki), pół kilograma pomidorów (skrojone w ćwiartki) z czosnkiem i tymiankiem.

Na patelni zeszklić małą cebulkę, dodać do niej pomidory i paprykę. Doprawić pieprzem, chili i tymiankiem. Zagotować i zmiksować. Podawać z uprażonymi pestkami dyni i bryndzą.

Taki oto przepis zdradzali w sobotę szefowie kuchni bistro Etnika (na zdjęciu). Nie tylko oni. Podczas Foodstocku, czyli festynu bezpretensjonalnego jedzenia i ciekawych smaków prezentowało się kilkanaście lokali i restauracji krakowskich, które na kulinarnej mapie miasta wyróżniają się oryginalnością i ciekawymi konceptami gastronomicznymi.

Można było zjeść i nauczyć się robić m.in. włoską piadinę, maczankę, genialną kaszę ze świeżymi grzybami, burgery, sushi bądź imbirowe lody. Naprawdę było smacznie.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski