Gala w Zatorze z wręczeniem certyfikatów marki lokalnej Doliny Karpia producentom, firmom, przedsiębiorcom i stowarzyszeniom [ZDJĘCIA]

Bogusław Kwiecień
Bogusław Kwiecień
Podczas gali w Regionalnym Ośrodku Kultury w Zatorze wręczono certyfikaty użytkownikom marki lokalnej Doliny Karpia
Podczas gali w Regionalnym Ośrodku Kultury w Zatorze wręczono certyfikaty użytkownikom marki lokalnej Doliny Karpia Stowarzyszenie Dolina Karpia / Marcin Gałek
Udostępnij:
W Regionalnym Ośrodku Kultury Doliny Karpia w Zatorze odbyła się uroczystość, podczas której użytkownikom marki lokalnej Doliny Karpia, w tym producentom, firmom, przedsiębiorcom i stowarzyszeniom wręczono specjalne certyfikaty. Znakiem marki oznaczane są produkty i usługi charakteryzujące się wysoką jakością, gwarancją pochodzenia i przyjaznością dla klienta i środowiska.

Kliknij w przycisk "zobacz galerię" i przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE

Certyfikaty Doliny Karpia wręczone

Stowarzyszenie Dolina Karpia rozpoczęło nowy rok od gali, podczas której wręczono certyfikaty użytkownikom marki Doliny Karpia. Jak przypomniała Anna Świątek, dyrektor biura Stowarzyszenia marka Doliny Karpia była budowana od kilku lat wspólnie ze
ze społecznością lokalną, partnerami samorządowymi - gminami: Brzeźnica, Osiek, Polanka Wielka, Przeciszów, Spytkowice, Tomice i Zator oraz sympatykami.

- Zwieńczeniem tego stał się znak słowno-graficzny w postaci witrażowego, energetycznego i przykuwającego uwagę karpia, którego mnogość kolorów nawiązuje do magii jego łuski i czasów królewskich, kiedy to wszelkie ważne symbole i treści przedstawiano na witrażach

- podkreśla Anna Świątek.

Podczas uroczystości w Regionalnym Ośrodku Kultury Doliny Karpia w Zatorze uhonorowano nimi użytkowników marki lokalnej Dolina Karpia. - To oni tworzą najlepsze produkty lokalne i pokazują nam piękno Doliny Karpia poprzez różnorodne oferty edukacyjno-turystyczne - dodaje Anna Świątek.

Produkty i usługi najwyższej jakości

Znakiem marki lokalnej Dolina Karpia oznaczane są produkty i usługi charakteryzujące się wysoką jakością, gwarancją pochodzenia i przyjaznością dla klienta i środowiska. Są to produkty rękodzielnicze, spożywcze, jak również użytkowe. Wśród usług wyróżnionych znakiem są oferty turystyczno-rekreacyjne, edukacyjne, gastronomiczne i noclegowe. Oceny zgłoszonych produktów i usług dokonuje zewnętrzna kapituła, w skład której wchodzą: Olga Gałek – przewodnicząca kapituły z Fundacja Miejsc i Ludzi Aktywnych, Ewa Wachowicz, prof. dr hab. Ewa Cieślik z Uniwersytetu Rolniczego, Edyta Mazur z Urzędu Marszałkowskiego Województwa Małopolskiego, Marcin Polus ze Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników oraz Sławomir Nosek z Biura Turystycznego Gaudeamus.

Aktualnie markami Doliny Karpia może pochwalić się 17 producentów, firm i stowarzyszeń. W ub. roku do tej grupy dołączyli Restauracja Tarniówka w Osieku, restauracja Resto w Półwsi i gospodarstwo rolne Władysława Gałgana.

FLESZ - Jak pozbyć się stresu w godzinę? Tę metodę stosowała NASA

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Wideo

Materiał oryginalny: Gala w Zatorze z wręczeniem certyfikatów marki lokalnej Doliny Karpia producentom, firmom, przedsiębiorcom i stowarzyszeniom [ZDJĘCIA] - Gazeta Krakowska

Komentarze

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie