Na pomysł wpadł Adam Chrząstowski. Zaprosił do krakowskiej kuchni mistrza Rafała Niewiarowskiego z Ustki, by wspólnie z nim wyczarować oryginalne menu. ,,Kolacja na 4 ręce - TOTALNA 5TA ĆWIARTKA'' była wysmakowana . Goście mogli spróbować takich specjałów, jak kaszotto z policzkami dorszowymi czy grasicę panierowaną.
Menu składało się z: zakąski zimnej i gorącej, dwóch dań głównych (rybnego i mięsnego) oraz deseru. Wyjątkowość przygotowywanych potraw polegała nie tylko na oryginalnych zestawieniach smakowych. Przed spożyciem każdego z dań, szefowie przedstawiali ich skład oraz tłumaczyli, w jaki sposób je skomponowali. Duże wrażenie na wszystkich wywarł m.in. deser, czyli parfait z czerniny z rabarbarowym skrzekiem i skwarkami z gęsi z zajęczym szczawikiem.
Jak podkreślał Adam Chrząstowski, jednym z zamierzeń kolacji było pokazanie, że niemal z każdej części mięsa można stworzyć wyjątkowe danie.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?