Odbędą się one w godz. 11-14 na Rynku Kleparskim. Poprowadzą je kucharki z Indii, Korei i Polski. To okazja, by wspólnie przygotowywać trzy potrawy charakterystyczne dla krajów, z których one pochodzą. - Razem z uczestnikami chcielibyśmy nie tylko skosztować nowych smaków, ale i porozmawiać o kwestii dostępności i marnowania żywności na świecie - podkreśla Michał Serwiński, kierownik biura PAH w Krakowie.
Do przygotowania potraw mają zostać wykorzystane przede wszystkim produkty podarowane przez kleparskich kupców, które w innym wypadku wylądowałyby w koszu.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?