Kulinarny Foodstock to autorski pomysł agencji Broken Music zainspirowany wydarzeniami w Berlinie, Nowym Yorku czy Londynie. Zasady? Organizatorzy wyszukują ciekawych miejsc w mieście i aranżują je na wielką, niestandardową restaurację.
Dania serwują kucharze najmodniejszych i najciekawszych krakowskich restauracji. Każdy może przyjść, posłuchać muzyki, nacieszyć oczy i dogodzić podniebieniu. Nawet temu najbardziej wymagającemu. Wstęp jest wolny, zaś jedna porcja kosztuje 5 złotych.
W Krakowie imprezę koordynują Wojciech Kwiatkowski i Agnieszka Górka. I to oni przygotowali niedzielne grillowanie w klubie Fabryka. Po co takie imprezy? - Lubimy jeść, dlatego pomyśleliśmy o cyklu kulinarnym, który byłby realizowany w ciekawej przestrzeni miejskiej, bez zacięcia i sztampy - mówią Agnieszka i Wojtek.
I udaje im się. Edycja poświęcona daniom smażonym na ruszcie pokazała, że nie tylko kiełbaski i karkówka nadają się do grillowania.
17 krakowskich restauracji prześcigało się w pomysłach. Były krewetki, egzotyczne owoce, zdrowe burgery i trapizzino. Nie zabrakło falafeli, pstrąga prosto z Ojcowa i warzyw. Warto było spędzić czas przy ul. Zabłocie 23.
Podczas niedzielnej edycji gotowały dla krakowian i turystów:
HAMSA hummus & happiness israeli restobar
Frytka Bar
Moo Moo Steak & Burger Club
Krakowski Grillowany Burger
Spółdzielnia Organic Bar & Take-away
Korek Resto Bar
Etnika
Oriental Spoon
Book Me a cookie
Makiato
La Baguette
BonJour CaVa
Po Prostu Rower
Trzy Kroki w Szaleństwo
Zielony Talerz
CoffeeCargo
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?