Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Industrialna przestrzeń i jedzenie, które ma czarować smakiem

(KACH)
Plebiscyt Smaki Krakowa. Jest delikatny i chłodny. Idealny do popołudniowej kawy, doskonały na wieczorne spotkanie przy winie. Mandarynkowe semifreddo, deser, który podają w resto&barze przy ulicy Lipowej 4, wart jest grzechu.

Połączenie go z ananasem i watą cukrową, które zrodziło się zapewne w głowie szefa kuchni Grzegorza Buckiego, trzeba koniecznie opatentować.

Przestrzeń lokalu Industrial, nowego na gastronomicznej mapie miasta, to prawdziwa torpeda. 500 metrów kwadratowych, świetnie wpisujących się w ducha Zabłocia, kiedyś przemysłowej dzielnicy Krakowa, idealnie współgra z Muzeum Sztuki Współczesnej i koncepcją Katarzyny Grüning, która chce rozwijać w Industrialu swoje pasje - artystyczne i kulinarne, promować kuchnię autorską, oryginalną i nieszablonową. I taka przy Lipowej właśnie jest - zapewnia Joanna Białek, która zgłosiła lokal do naszego plebiscytu.

Jeśli macie Państwo restauracje, w których lubicie jeść i które chcecie zarekomendować, nie wahajcie się. Jeśli uzasadnicie Wasze typy w przekonujący sposób, możecie zasiąść wśród członków naszej kapituły i brać udział w dalszych obradach.

Kandydatem może być restauracja ciesząca się dobrą opinią, o wysokiej jakości usług, miłej atmosferze oraz ciekawym wystroju wnętrz.

Restauracje możecie zgłaszać w 5 kategoriach:

Lokale można zgłaszać od 19 sierpnia od godz. 9 do 6 września do godz. 14.59.59. Prawidłowe zgłoszenie powinno zawierać: nazwę i adres polecanej restauracji, kategorię, a także uzasadnienie swojego wyboru. Można to zrobić za pomocą powyższych formularzy, dotyczących konkretnych kategorii, bądź drogą mailową, wysyłając wiadomość na adres e-mail: [email protected]. Zgłoszenia można dostarczyć także listownie na adres: Dziennik Polski, al. Pokoju 3, 31-548 Kraków z dopiskiem SMAKI KRAKOWA.

Na podstawie zgłoszeń Czytelników i Internautów, Kapituła Plebiscytu dokona nominacji do drugiego etapu konkursu- głosowania.

W kapitule plebiscytu Smaki Krakowa 2016 zasiadają:

Anna Starmach - absolwentka francuskiej prestiżowej szkoły Le Cordon Bleu oraz jurorka MasterChefa,
Adam Chrząstowski - szef kuchni restauracji Ed Red,
Dominika Wójciak - zwyciężczyni trzeciej edycji programu MasterChef, autorka książek kulinarnych i bloga kulinarnebezdroża.blogspot.com
Małgorzata Cetera-Bulka - Prezes Polska Press Oddział w Krakowie,
Małgorzata Nitek - z-ca Redaktora Naczelnego Dziennika Polskiego. [/b]

Smaki Krakowa

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski