Obiad czwartkowy
1 seler naciowy
2 cebule
15 szt. winogron
olej, wegeta, pieprz
szklanka białego wina
szklanka śmietany 36%
Sposób wykonania
1. Piersi z indyka pokroić w cieniutkie i paski usmażyć na oleju.
2. Obrane cebule posiekać w drobną kostkę i dodać do smażonego indyka.
3. Pokroić w paseczki selera, dorzucić do reszty.
4. Zalać szklanką białego wina i poczekać, aż wyparuje.
5. Dodać 15 wydrążonych winogron (bez pestek).
6. Zalać śmietaną.
7. Podawać z sypkim ryżem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?