MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Indyk w winogronach

Redakcja
300 g piersi z indyka

Obiad czwartkowy

1 seler naciowy
2 cebule
15 szt. winogron
olej, wegeta, pieprz
szklanka białego wina
szklanka śmietany 36%

Sposób wykonania

1. Piersi z indyka pokroić w cieniutkie i paski usmażyć na oleju.
2. Obrane cebule posiekać w drobną kostkę i dodać do smażonego indyka.
3. Pokroić w paseczki selera, dorzucić do reszty.
4. Zalać szklanką białego wina i poczekać, aż wyparuje.
5. Dodać 15 wydrążonych winogron (bez pestek).
6. Zalać śmietaną.
7. Podawać z sypkim ryżem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski