3 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
GRZYBY MROŻONE...

GRZYBY MROŻONE

Nie tylko suszenie, ale też mrożenie grzybów - tak jak na przykład w przypadku warzyw, czy owoców – wydłuża ich kulinarną „żywotność”.
Grzyby wystarczy oczyścić, opłukać, osuszyć (rydze i kurki lekko obgotować w lekko osolonej wodzie, żeby utraciły goryczkę).
Następnie układamy na tacy i wstawiamy do zamrażalnika. Dobrze zmrożone przekładamy do plastikowych pojemników, zamykamy i ponownie wkładamy do zamrażalnika.
Dzięki temu nie stracą swych wartości nawet przez pół roku.Tak przygotowane grzyby możemy przechowywać pól roku.

Jak uprawiać pieczarki w domu?

Zobacz również

Wakacje 2022. Gdzie najchętniej latali polscy turyści?

Wakacje 2022. Gdzie najchętniej latali polscy turyści?

Pojałowice. Rywalizacja strażackiej młodzieży na hali

Pojałowice. Rywalizacja strażackiej młodzieży na hali

Polecamy

Żona Daniego Alvesa nie ma wątpliwości. Podjęła stanowcze kroki

Żona Daniego Alvesa nie ma wątpliwości. Podjęła stanowcze kroki

Kolejny kontroler biletów został zaatakowany przez pasażera. Obaj trafili do szpitala

Kolejny kontroler biletów został zaatakowany przez pasażera. Obaj trafili do szpitala

Gdzie powstaną Branżowe Centra Umiejętności? Ma ich być 120. Są niespodzianki?

Gdzie powstaną Branżowe Centra Umiejętności? Ma ich być 120. Są niespodzianki?

Dodaj ogłoszenie