18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Jak ulepić samosy i przygotować naany [ZDJĘCIA]

Małgorzata Stuch
Uczestnicy warsztatów przyrządzali dania kuchni indyjskiej
Uczestnicy warsztatów przyrządzali dania kuchni indyjskiej fot. Anna Kaczmarz
Śródmieście. W restauracji indyjskiej Ganesh odbyło się wczoraj warsztatowe spotkanie kulinarne dla osób, które uwielbiają dobrze zjeść i gotować. Specjalnymi gośćmi spotkania byli blogerzy i blogerki kulinarne z naszego miasta.

Wielbiciele dobrych dań przyrządzali wspólnie potrawy charakterystyczne dla kuchni indyjskiej. Było m.in. wspólne przygotowywanie samosów (przekąska w postaci trójkątnego pierożka smażonego na głębokim oleju, nadzianego najczęściej ostro przyprawionymi warzywami), a także lepienie naanów (to tradycyjne indyjskie chlebki, które świetnie sprawdzają się jako dodatek do wielu dań) oraz pokazowe przygotowanie jednego z dań głównych restauracji Ganesh, wraz z opisem „krok po kroku”. Atrakcji było zresztą o wiele więcej.

Pomysłodawcą warsztatów jest Ulla Pałka prowadząca bloga kuchnianawzgorzu.pl oraz Robert Siemieński. W planach są kolejne warsztaty kulinarne z kuchnią indyjską w roli głównej.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski