Wielbiciele dobrych dań przyrządzali wspólnie potrawy charakterystyczne dla kuchni indyjskiej. Było m.in. wspólne przygotowywanie samosów (przekąska w postaci trójkątnego pierożka smażonego na głębokim oleju, nadzianego najczęściej ostro przyprawionymi warzywami), a także lepienie naanów (to tradycyjne indyjskie chlebki, które świetnie sprawdzają się jako dodatek do wielu dań) oraz pokazowe przygotowanie jednego z dań głównych restauracji Ganesh, wraz z opisem „krok po kroku”. Atrakcji było zresztą o wiele więcej.
Pomysłodawcą warsztatów jest Ulla Pałka prowadząca bloga kuchnianawzgorzu.pl oraz Robert Siemieński. W planach są kolejne warsztaty kulinarne z kuchnią indyjską w roli głównej.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?