Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Z podanego przepisu przygotujesz 8-10 szaszłyków....
fot. pixcode/pixabay

Jak zrobić szaszłyki na grilla? Podajemy przepisy na wersje warzywne, drobiowe i z wędzonym tofu. Można przygotować je również w piekarniku

Szaszłyki drobiowe

Z podanego przepisu przygotujesz 8-10 szaszłyków.

Składniki:

• 250 g piersi z kurczaka,
• 2 czerwone papryki,
• 2 cebule,
• 10 pieczarek,
• oliwa z oliwek do polania,
• zioła i przyprawy,
• wykałaczki do szaszłyków.

Przygotowanie:

Mięso należy pokroić w dość dużą kostkę. Paprykę trzeba umyć i również pokroić, pieczarki przekroić na cztery części, a cebulę na osiem. Na wykałaczkę zaczynamy nadziewać mięso, cebulę, pieczarki i paprykę. Całość powtarzamy 2-3 razy, w zależności od wielkości kawałków. Tak przygotowane szaszłyki skrapiamy oliwą z oliwek i przyprawiamy ulubionymi ziołami. Pieczemy na grillu do momentu, aż mięso będzie miękkie.

Zobacz również

Dzień otwarty to okazja do zwiedzania niedostępnych miejsc

Dzień otwarty to okazja do zwiedzania niedostępnych miejsc

Finał długiego weekendu na rzeszowskich bulwarach. Atrakcje przyciągnęły mieszkańców

Finał długiego weekendu na rzeszowskich bulwarach. Atrakcje przyciągnęły mieszkańców

Polecamy

Puszcza chce skorzystać na frustracji Pogoni Szczecin

Puszcza chce skorzystać na frustracji Pogoni Szczecin

Maciej Zakościelny stara się zachować balans między pracą a życiem prywatnym

PLUS
Maciej Zakościelny stara się zachować balans między pracą a życiem prywatnym

Burze z gradem na koniec majówki! Alert dla Krakowa i Małopolski

Burze z gradem na koniec majówki! Alert dla Krakowa i Małopolski