Kęsy bandyckie

Redakcja
Impreza zorganizowana została z okazji rocznicy 1000-lecia koronacji św. Stefana. Uczestniczyli w niej m.in. dr Ivan Rona, dyr. Magyar Turizmus, Bila Prohaska, szef kuchni hotelu "Mangalica" w Sertes, konsul Węgier Istvan Kovacs.

Za pan brat z kuchnią bratanków

 Kuchnia węgierska ma wielu zwolenników. Jej grono z pewnością powiększy się jeszcze w Krakowie w najbliższym czasie. Wczoraj bowiem odbyła się w hotelu "Cracovia" inauguracja "Tygodnia Kuchni Węgierskiej", podczas której zaprezentowano wiele smakowitych, węgierskich dań, m.in.: przystawki - schab a'la Csaba, naleśniki a'la Hortobagy, zupy - rybacką a'la Koros, gulasz w kociołku z zacierkami, zupę fasolową a'la Jokai, dania główne - kęsy bandyckie z ziemniakami z leczo, pieczeń cygańską z ziemniakami smażonymi po wiejsku, paprykarz z udek kurczęcia, a także gołąbki z kapusty.

(D)

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie