Za pan brat z kuchnią bratanków
Kuchnia węgierska ma wielu zwolenników. Jej grono z pewnością powiększy się jeszcze w Krakowie w najbliższym czasie. Wczoraj bowiem odbyła się w hotelu "Cracovia" inauguracja "Tygodnia Kuchni Węgierskiej", podczas której zaprezentowano wiele smakowitych, węgierskich dań, m.in.: przystawki - schab a'la Csaba, naleśniki a'la Hortobagy, zupy - rybacką a'la Koros, gulasz w kociołku z zacierkami, zupę fasolową a'la Jokai, dania główne - kęsy bandyckie z ziemniakami z leczo, pieczeń cygańską z ziemniakami smażonymi po wiejsku, paprykarz z udek kurczęcia, a także gołąbki z kapusty.
(D)
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?