MKTG SR - pasek na kartach artykułów
8 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Codzienne spożywanie produktów bogatych w gluten może...
fot. pixabay.com

Kiedy tarczyca choruje… 9 czynników przyczyniających się do problemów z tarczycą!

Gluten

Codzienne spożywanie produktów bogatych w gluten może skutkować rozwojem nadczynności tarczycy. Dzieje się tak przede wszystkim dlatego, że prolaminy zbóż mogą być błędnie utożsamiane z enzymem znajdującym się w tarczycy (transglutaminazą). Oprócz tego nadmierna podaż produktów bogatych w gluten może prowadzić do zaostrzenia już występujących chorób tarczycy.

Zobacz również

Poszukiwany listem gończym obywatel Ukrainy wpadł w Gdyni

Poszukiwany listem gończym obywatel Ukrainy wpadł w Gdyni

Oto zakład Conora McGregora. Postawił duże pieniądze na zwycięzcę Copa America

Oto zakład Conora McGregora. Postawił duże pieniądze na zwycięzcę Copa America

Polecamy

Najlepsza sałatka z brokułami i kurczakiem. Poznaj pomysł na zdrowy lunch

HIT DNIA
Najlepsza sałatka z brokułami i kurczakiem. Poznaj pomysł na zdrowy lunch

Wisła Kraków wzmacnia obronę. Grek piłkarzem „Białej Gwiazdy”

Wisła Kraków wzmacnia obronę. Grek piłkarzem „Białej Gwiazdy”

Eksperyment akademicki: ChatGPT-4 nie do wykrycia

Eksperyment akademicki: ChatGPT-4 nie do wykrycia