Obiad czwartkowy
Składniki:
(na 4 osoby)
0,5 kg schabu bez kości
1 pojemniczek bryndzy
1 jajko
2 łyżki mąki
2 łyżki bułki tartej
sól czosnkowa,
olej do smażenia
Schab dzielimy na niezbyt grube kotlety, rozbijamy je na cienkie płaty, solimy i zostawiamy na pół godziny. Następnie każdy kotlet smarujemy bryndzą i składamy na pół. Otaczamy w mące, jajku i bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy z ulubioną surówką i ziemniakami.
W podobny sposób można przyrządzić takie kotlety z innym serem, plastrami wędliny, albo z jakimś nadzieniem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?