MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Kieszonki schabowe

Redakcja
Kotlety schabowe, mimo iż uważane za ciężkostrawne, cieszą się w naszej kuchni dużym powodzeniem. Po pierwsze dlatego, że są bardzo pożywne, po drugie dlatego, że są smaczne, po trzecie - bardzo szybko się je wykonuje. Tradycyjne kotlety mogą się jednak szybko znudzić dlatego dziś proponujemy zrobienie ich trochę inaczej:

Obiad czwartkowy

Składniki:
(na 4 osoby)
0,5 kg schabu bez kości
1 pojemniczek bryndzy
1 jajko
2 łyżki mąki
2 łyżki bułki tartej
sól czosnkowa,
olej do smażenia
Schab dzielimy na niezbyt grube kotlety, rozbijamy je na cienkie płaty, solimy i zostawiamy na pół godziny. Następnie każdy kotlet smarujemy bryndzą i składamy na pół. Otaczamy w mące, jajku i bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy z ulubioną surówką i ziemniakami.
W podobny sposób można przyrządzić takie kotlety z innym serem, plastrami wędliny, albo z jakimś nadzieniem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski