Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
1 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała...
fot. pixabay.com

Kiszonki na odporność. Jakie warzywa warto włożyć do słoika? Nie tylko kapustę. Te przysmaki sprawdzą się w zimowe dni i święta

Kiszona kapusta

Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała kapusta. Ilość uzależniona jest od tego, jaką objętość końcową chcemy uzyskać. Opcjonalnie, oprócz soli, można dodać wybrane zioła i startą marchewkę. Uzyskaną mieszankę należy kilkukrotnie ubijać, aby wypuścić soki. Im mniej powietrza znajdzie się w słoikach, tym lepiej - wpłynie to pozytywnie na fermentację. Przygotowane weki powinny przebywać w zaciemnionym miejscu od jednego do dwóch tygodni.

Zobacz również

Pracownik ZWiK i jego czworonożny przyjaciel zapobiegli tragedii

NOWE
Pracownik ZWiK i jego czworonożny przyjaciel zapobiegli tragedii

Arka chce podtrzymać passę w Pruszkowie. Wicelider przywiezie trzy punkty do Gdyni?

Arka chce podtrzymać passę w Pruszkowie. Wicelider przywiezie trzy punkty do Gdyni?

Polecamy

Polscy żeglarze rywalizują o przepustkę olimpijską. Świetna sytuacja na półmetku!

Polscy żeglarze rywalizują o przepustkę olimpijską. Świetna sytuacja na półmetku!

„Maluch+” w Krakowie. W żłobku w Nowej Hucie przybędzie 50 miejsc

„Maluch+” w Krakowie. W żłobku w Nowej Hucie przybędzie 50 miejsc

Nowe chodniki w Krakowie. Zobacz, gdzie poprawi się bezpieczeństwo pieszych

Nowe chodniki w Krakowie. Zobacz, gdzie poprawi się bezpieczeństwo pieszych