4/10 Zamknij

Kwarantanna domowa. Jakie zapasy przygotować, żeby przetrwać w domu 30 dni. Poradnik i LISTA ZAKUPÓW5. Art. sypkie – mąkę kupujemy w 5 kg opakowaniach

Gotowi.org/Magdalena Kordalewska

Poprzednie Następne
Przeglądaj również za pomocą strzałek na klawiaturze Poprzednie Następne

Kwarantanna domowa. Jakie zapasy przygotować, żeby przetrwać w domu 30 dni. Poradnik i LISTA ZAKUPÓW

5. Art. sypkie – mąkę kupujemy w 5 kg opakowaniach i szczelnie owijamy folią, przed gryzoniami. Jest jej sporo, ale nie da się zamrozić chleba na 30 dni dla całej rodziny. A mając suche drożdże i mąkę sami upieczemy świeży chleb. Albo dodamy jajka i zrobimy makaron. Mamy sporo miejsca, dlatego ryż, kasze czy makarony pozostawiamy w oryginalnych opakowaniach i wkładamy do zamykanych pojemników plastikowych. Ale dobrym sposobem jest wyjęcie torebek np. z kaszą czy ryżem i przepakowanie ich. Można zaoszczędzić sporo miejsca. Myszy nie jedzą cukru! Dlatego trzymamy go w różnych miejscach. Obowiązkowym punktem naszych zapasów są kaszki mleczno-owocowe dla niemowląt – w sytuacji krytycznej zalewamy ciepłą wodą i w mig mamy gotowe i pożywne jedzenie.
6. Konserwy mięsne i rybne – w słoikach i puszkach, zarówno ryby jak i mięsiwa, są ważnym elementem naszych zapasów, bo je po prostu lubimy. Wrzucamy je tam gdzie jest jeszcze miejsce – fabrycznie zakonserwowane raczej nie będą narażone na zepsucie.



Zobacz kolejne zdjęcia. Przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE Wróć do artykułu

Najnowsze wiadomości

reklama

Polecamy