2/13 Zamknij

10. Kelnerzy, kucharze, sprzątacze i inni  pracownicy restauracji, kawiarni, barów, pubów. Wprawdzie część firm gastronomicznych przestawiła się na wydawanie

Joanna Urbaniec / Polska Press

Poprzednie Następne
Przeglądaj również za pomocą strzałek na klawiaturze Poprzednie Następne

10. Kelnerzy, kucharze, sprzątacze i inni pracownicy restauracji, kawiarni, barów, pubów. Wprawdzie część firm gastronomicznych przestawiła się na wydawanie posiłków na wynos oraz/lub dostawy do domów, ale tylko w kilkunastu procentach rekompensuje to spadek przychodów. No system „na wynos” nie potrzebuje kelnerów (tylko część przeistoczyło się w dostawców posiłków), sprzątaczy itp. Wartość transakcji w tym sektorze spadła w stosunku do początku marca od 75 procent do 90 proc., zaś w stosunku do wiosny zeszłego roku – o 95 proc. W Krakowie ta branża nie odbije bez zmartwychwstania turystyki (patrz dalej). Wróć do artykułu

Najnowsze wiadomości

reklama

Polecamy