Kraków. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i...

Kraków. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii [ZDJĘCIA]

Marcin Banasik

Aktualizacja:

Dziennik Polski 24

Kraków. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii [ZDJĘCIA]
1/41
przejdź do galerii

©Anna Kaczmarz

Dream Team - jak go zbudować, jak motywować do osiągania coraz lepszych wyników? To hasło przewodnie tegorocznych Międzynarodowych Targów Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA w Krakowie. Targi rozpoczęły się w środę i potrwają do 9 listopada w EXPO Kraków.
– W tym roku pokażemy i będziemy odkrywać Amerykę od kuchni. Znani kucharze zainspirowani amerykańskimi oryginalnymi produktami zaproponują swoje autorskie dania, które pozwolą spojrzeć na tradycyjną i nowoczesną amerykańską sztukę kulinarną z polskiej perspektywy – zapowiada Iwona Miliszkiewicz-Bielak, kierownik zespołu targowego.

Nowością tej edycji jest Strefa Barmana i Baristy BAR B-Q, w której przez 3 dni targów odbywać się będą warsztaty barmańskie związane z koktajlami na bazie amerykańskiego Bourbonu. Najlepsi krakowscy barmani zaprezentują techniki przygotowania, łączenia z potrawami oraz opowiedzą historię amerykańskiego Bourbonu. Atutem Salonu jest jego kooperacja z Kuchnią Mistrzów – strefą kulinarną Targów, która co roku cieszy się dużym zainteresowaniem Szefów Kuchni.

Kolejnym ważnym tematem jest pieczywo w gastronomii. BREADWAY to cykl prezentacji i warsztatów dla szefów kuchni, kucharzy i właścicieli lokali gastronomicznych przygotowany we współpracy z ekspertami z branży piekarniczej. Gościem specjalnym będzie Monika Walecka – fotografka, piekarka, właścicielka mikro piekarni Cała W Mące, w której wypieka rzemieślnicze chleby na zakwasie z naciskiem na użycie mąk pełnoprzemiałowych z pradawnych gatunków zbóż. W czwartek, 08. listopada, wykona pokaz: „Jedno ciasto wiele możliwości. Jak z ciasta na chleb wykombinować różne smaki dzięki nieskomplikowanym dodatkom / Jak mając ciasto bazowe wykonać różne rodzaje.”

W ramach Akademii wiedzy HORECA® eksperci będą doradzać i szkolić hotelarzy i restauratorów w zakresie designu i projektowania hoteli oraz wnętrz restauracji. Nie zabraknie także tematów związanych z zarządzaniem personelem, optymalizacją kosztów oraz reklamą i budowaniem wizerunku w mediach społecznościowych.

Akademia Wina ENOEXPO® odbywać się będzie pod hasłem win musujących. Degustacje hiszpańskiej cavy, niemieckich sektów, włoskiego prosecco to obowiązkowe punkty programu. Ponadto w programie degustacje win różowych, szkolenia i warsztaty dla restauratorów oraz sommelierów, a także jedyna okazja do spróbowania win, które otrzymają medale w konkursach winiarskich towarzyszących targom ENOEXPO



KONIECZNIE SPRAWDŹ:


Komentarze

Dodajesz komentarz jako: Gość

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

Liczba znaków do wpisania:

zaloguj się

Najnowsze wiadomości

Zobacz więcej

Polecamy

NAUCZYCIEL ROKU | Wielki finał wojewódzki

NAUCZYCIEL ROKU | Wielki finał wojewódzki

Krakowskie restauracje wyróżnione w czerwonym Przewodniku Michelin

Krakowskie restauracje wyróżnione w czerwonym Przewodniku Michelin

SPORTOWIEC MAŁOPOLSKI 2018 | Wybieramy najlepszych i najpopularniejszych sportowców

SPORTOWIEC MAŁOPOLSKI 2018 | Wybieramy najlepszych i najpopularniejszych sportowców

Bezdymna rewolucja - czy Polska wykorzysta tę szansę?

Bezdymna rewolucja - czy Polska wykorzysta tę szansę?