Słodki kącik
10 dag cukru
4 kubki jogurtu (naturalnego lub waniliowego)
4 dag cukru pudru
1 cukier waniliowy
5 łyżeczek soku z cytryny
200ml kremówki
4 łyżeczki żelatyny
Namoczyć żelatynę. Pół szklanki wody gotować 2 minuty z cukrem kryształem. Dodać dokładnie opłukane jagody (mogą być mrożone). Zagotować, zmiksować i następnie połączyć z połową rozpuszczonej żelatyny. Dodać łyżkę soku z cytryny i zaczekać, aż ostygnie. Jogurt wymieszać z cukrem pudrem i waniliowym oraz 4 łyżkami soku z cytryny. Dodać resztę rozpuszczonej żelatyny. Odstawić na 10 minut do lodówki. Połączyć z ubitą śmietaną. Kremy nałożyć do miseczek. Wstawić do lodówki na 4 godziny.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?