Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Krem jogurtowo - jagodowy

Redakcja
30 dag czarnych jagód

Słodki kącik

10 dag cukru
4 kubki jogurtu (naturalnego lub waniliowego)
4 dag cukru pudru
1 cukier waniliowy
5 łyżeczek soku z cytryny
200ml kremówki
4 łyżeczki żelatyny

Namoczyć żelatynę. Pół szklanki wody gotować 2 minuty z cukrem kryształem. Dodać dokładnie opłukane jagody (mogą być mrożone). Zagotować, zmiksować i następnie połączyć z połową rozpuszczonej żelatyny. Dodać łyżkę soku z cytryny i zaczekać, aż ostygnie. Jogurt wymieszać z cukrem pudrem i waniliowym oraz 4 łyżkami soku z cytryny. Dodać resztę rozpuszczonej żelatyny. Odstawić na 10 minut do lodówki. Połączyć z ubitą śmietaną. Kremy nałożyć do miseczek. Wstawić do lodówki na 4 godziny.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski