Krzeszowiczan nie odstraszyła nawet pochmurna pogoda. Degustowali grillowany boczek przygotowany przez wicemarszałka Wojciecha Kozaka, pierogi z najróżniejszymi nadzieniami od mięs, serów po owoce.
W tym roku impreza promująca regionalne potrawy odbywa się pod hasłem „Zjedz na polu”. Regionalne smakołyki są serwowane z samochodów tzw. food trucków, a nie tradycyjnych straganów.
W tym roku festiwal gościł już w Krakowie, Skawinie, Miechowie, Nowym Targu. A po krzeszowickiej edycji jedzie do Tarnowa, Wadowic, a na zakończenie (15 i 16 października) wraca Krakowa do hotelu Forum.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?