reklama

Książę Półkrwi z gwiazdami!

Redakcja
Film wejdzie na ekrany 24 lipca © 2009 Warner Bros. Ent. Harry Potter Publishing Rights © J.K.R
Film wejdzie na ekrany 24 lipca © 2009 Warner Bros. Ent. Harry Potter Publishing Rights © J.K.R
Takiego magicznego seansu jeszcze w Krakowie nie było. W KIJÓW.CENTRUM odbędzie się uroczysta polska premiera najnowszego filmu "Harry Potter i Książę Półkrwi" z udziałem dwójki angielskich aktorów - Bonnie Wright i Matthew Lewisa.

Film wejdzie na ekrany 24 lipca © 2009 Warner Bros. Ent. Harry Potter Publishing Rights © J.K.R

Poniedziałek, 20 lipca, godz. 18.30, KIJÓW.CENTRUM

Wymieniona para kreuje istotne postacie drugiego planu w filmowej sadze o młodym czarodzieju, była obecna we wszystkich dotychczasowych obrazach serii. Bonnie Wright wciela się w postać młodej czarownicy Ginny Weasley, która odegra istotną rolę w najnowszym filmie, gdyż zakocha się w niej Harry Potter. Lewis gra postać mniej urokliwą, ale za to ujmującą i zarazem charakterystyczną - niezgułowatego Neville'a Longbottoma, jednego z przyjaciół tytułowego bohatera. W "Księciu Półkrwi", przedostatnim odcinku serii, Lord Voldemort zaciska złowieszczą pętlę wokół świata Mugoli i czarodziejów, a Hogwart przestaje być - jak dawniej, bezpieczną przystanią. Harry podejrzewa nawet, że zagrożenie może czaić się w samym zamku. Dumbledore'owi zależy jednak na przygotowaniu go do decydującego starcia, które - jego zdaniem - nastąpi niebawem. Harry i Dumbledore wspólnie próbują znaleźć sposób skruszenia zapór Voldemorta. W tym celu Dumbledore zatrudnia w Hogwarcie swojego starego przyjaciela, jowialnego profesora Horacego Slughorna, który - choć tego nieświadom - może być w posiadaniu ważnych informacji o Sami-Wiecie-Kim.
Uroczystą premierę filmu w Krakowie zaplanowano na godzinę 19, ale już od ok. godz. 18.30 na czerwonym dywanie przed KIJÓW.CENTRUM Bonnie młodzi aktorzy będą rozdawać autografy i pozować do zdjęć. Swoją obecność zapowiedzieli również przedstawiciele fanklubów Harry'ego Pottera, którzy obiecują powitać swoich idoli przebrani za magiczne postacie. KIJÓW.CENTRUM zaprasza wszystkich do przybycia pod kino i wspólne świętowanie tego jedynego w Polsce, wyjątkowego wydarzenia z udziałem zagranicznych gwiazd. Na uroczystą premierę będzie można wejść tylko za zaproszeniami, ale specjalnie dla fanów zostanie uwolniona do sprzedaży limitowana ilość biletów, które będzie można kupić od 17 lipca w kasie kina.
Organizatorzy planują konkurs na stronie www.kijow.pl, gdzie nagrodami będą bilety na uroczysta premierę. Tym, którym nie uda się otrzymać zaproszeń na premierę, KIJÓW.CENTRUM zaprasza w nocy z 23 na 24 lipca na pierwszy seans, podczas którego będzie można wygrać wiele nagród.
(RS)
Przedpremierowe pokazy filmu "Harry Potter i Książę Półkrwi" w nocy z 23 na 24 lipca o godz. 0.01 można zobaczyć także w kinach: Multikino, Cinema City Galeria Kazimierz, Plaza i Zakopianka.

1

Dla naszych Czytelników mamy 1 podwójne zaproszenie na premierowy pokaz "Harry'ego Pottera i Księcia Półkrwi" w KIJÓW.CENTRUM (20 lipca, godz. 19). Otrzyma je osoba, która zadzwoni dziś (czwartek) o godz. 12 na numer 012 61-99-279 i odpowie na pytanie: do kogo wcześniej należał dom, który otrzymał Harry Potter?

Harry Potter magic quiz

Daniel Radcliffe niestety nie przyjedzie do Krakowa na premierę, bo ma na pewno wiele innych, ważniejszych zajęć. Proponujemy zatem, byście sprawdzili swoją wiedzę na temat młodego gwiazdora w naszym magicznym quizie. W ten sposób Radcliffe stanie się nam wszystkim bliższy.
1. Daniel Radcliffe chciałby:
a. być wyższy
b. być niższy
c. być jak John Malkovich
2. Woli dziewczyny:
a. młodsze od siebie
b. starsze od siebie
c. podobne do Hermiony
3. Ma słabość do:
a. papierosów
b. papierosów i wzniecania ognia
c. papierosów, frytek z octem i wzniecania ognia
4. Uważa amerykańskich widzów za:
a. sympatycznych, wrażliwych i uduchowionych
b. niedosmażone kurczaki z Kentucky bez panierki
c. głośnych, niewychowanych i pozbawionych szacunku dla sztuki
5. Marzy o roli:
a. Lorda Voldemorta, bo wszyscy się go boją
b. drag queen, bo mógłby bez obciachu nosić tonę makijażu
c. Małpki Fiki-Miki w kosmosie, bo uwielbia odwiedzać zoo
6. Chciałby swoje prochy:
a. przesypać do puszeczek i opchnąć fanom
b. wystrzelić przy pomocy armaty (tylko po co?)
c. rozsypać w ogródku J.K. Rowling
7. Jego ulubionym zwierzęciem jest:
a. wilk
b. baran
c. wróbel
8. Jest często mylony z:
a. Harry'ym Houdinim
b. Robin Hoodem
c. Elijah Woodem
9. Chciałby skończyć z aktorstwem, by zostać:
a. poetą
b. profetą
c. profesorem
10. Lubi dźwięki:
a. indie-rocka
b. kraut-rocka
c. sacro-polo
11. Nie obejrzał nigdy filmu "Harry Potter i Kamień Filozoficzny", bo:
a. usnął na seansie po 15 minutach
b. wyglądał na ekranie niedojrzale
c. wyglądał głupio z blizną na czole
12. Przyznaje się, że boi się:
a. wilczych oczu Donalda Tuska
b. co będzie, jak skończy się seria o Potterze
c. po prostu duchów
13. Najbardziej lubi słowo:
a. Voldemort
b. Potter
c. Radcliffe
Magiczne odpowiedzi:
1-a
2-b
3-a
4-c
5-b
6-b
7-a
8-c
9-a
10-a
11-b
12-c
13-a
Daniel Radcliffe jest dla Ciebie (liczba poprawnych odpowiedzi):
0 - nieodgadniony jak komnata tajemnic
1-5 - średnio zrozumiały jak kamień filozoficzny
6-10 - raczej obojętny jak bohater półkrwi
11-12 - gorący jak czara ognia
13 - magiczny jak insygnia życia i śmierci
Quizował: Rafał Stanowski

FLESZ: Elektryczne samoloty nadlatują.

Wideo

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3