Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział...
fot. Kalinovskiy/GettyImages.com

Kto nie powinien jeść ogórków kiszonych? Osoby z tymi schorzeniami powinny ograniczyć jedzenie kiszonek. Sprawdź, czy jesteś w tej grupie

Zaburzenia krzepnięcia krwi

Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział w procesie krzepnięcia. Przy problemach z zakrzepami stosuje się leki, które mają na celu zmniejszenie tworzenia się zakrzepu. Dlatego osoby chorujące na zakrzepicę powinny unikać nadmiernego spożywania ogórków kiszonych, ponieważ mogą one osłabiać działanie przeciwzakrzepowe farmaceutyków.

Zobacz również

Rozstrzygnięto dwa konkursy na dyrektorów placówek prowadzonych przez pow. wieluński

NOWE
Rozstrzygnięto dwa konkursy na dyrektorów placówek prowadzonych przez pow. wieluński

Bitwa prezydencka o GLIWICE. Katarzyna Kuczyńska-Budka i Mariusz Śpiewok DEBATA

Bitwa prezydencka o GLIWICE. Katarzyna Kuczyńska-Budka i Mariusz Śpiewok DEBATA

Polecamy

Po tę zupę ze słynnego baru ustawiają się kolejki. Odtworzyłam przepis, jest obłędna!

Po tę zupę ze słynnego baru ustawiają się kolejki. Odtworzyłam przepis, jest obłędna!

Ancelotti dokonał niemożliwego. Nikt inny nie uczynił tego w konfrontacji z Guardiolą

O TYM SIĘ MÓWI
Ancelotti dokonał niemożliwego. Nikt inny nie uczynił tego w konfrontacji z Guardiolą

Dwa tygodnie bez tramwajów na ul. Kocmyrzowskiej w Krakowie

Dwa tygodnie bez tramwajów na ul. Kocmyrzowskiej w Krakowie