Dziennik Polski - Wiadomości Kraków, Informacje Kraków | Dziennik Polski

Która woda najlepiej smakuje do ryb, a która do wołowiny? Odpowiedź jest w Małopolskiej Karcie Wód Mineralnych

- Nie ma drugiego takiego regionu, który byłby tak bogaty w wody. Liczby mówią same za siebie – co trzecia woda mineralna na sklepowej półce pochodzi

Archiwum

Następne
Przeglądaj również za pomocą strzałek na klawiaturze [1/16] Następne

Małopolska Karta Wód Mineralnych – czyli sztuka parowania jedzenia z wodą

- Nie ma drugiego takiego regionu, który byłby tak bogaty w wody. Liczby mówią same za siebie – co trzecia woda mineralna na sklepowej półce pochodzi z ujęcia, które znajduje się na terenie naszego województwa - przekonywał Leszek Zegzda z zarządu województwa. A ponieważ mało kto o tym wie, by wypromować wody z Małopolski, stworzono kartę. W Małopolskiej Karcie Wód Mineralnych znajduje się obecnie 20 rodzajów wód. Oprócz szerokiego i niezwykle plastycznego opisu smaków i aromatów, konsumenci znajdą tam też ważne informacje na temat zawartości składników mineralnych czy ciekawostki związane z ich źródłem.

Polecamy