3/36 Zamknij

2016 - Samui, Wiślna 10, KrakówMagda Gessler pomagała Rafałowi i Dorocie, którzy prowadzili restaurację "Samui" w centrum starego Krakowa

Aneta Żurek

Poprzednie Następne
Przeglądaj również za pomocą strzałek na klawiaturze Poprzednie Następne

2016 - Samui, Wiślna 10, Kraków
Magda Gessler pomagała Rafałowi i Dorocie, którzy prowadzili restaurację "Samui" w centrum starego Krakowa - przy ul. Wiślnej. Pomysł jej powstania narodził się w jego głowie pod wpływem pasji związanej z muay thai, czyli tajskim boksem. To dzięki niemu Rafał zaczął podróżować do Tajlandi na turnieje sportowe, gdzie zakochał się w krajobrazie, w zapachach i w kuchni. Gdy w 2013 otworzyli lokal plan był prosty, ale okazał się trudny do realizacji:tajskie zapachy i smaki mieli pokochać krakowianie. Niestety, kojarzyli ich kuchnię z chińszczyzną. Nie pomogło nawet to, że szefową kuchni została niezwykle utalentowana rodowita Tajka.
Wizyta Gessler pomogła. Ekipa restauracji miło ją wspominała.
- To bardzo silna kobieta, profesjonalistka, która wie czego chce - wyznała Pim, szefowa kuchni. - Najtrudniejsze było dla nas obycie z kamerami i mikrofonami, które towarzyszyły nam cały czas, przez pięć dni nagrania - wspominała pani Dorota . Ale na pytanie czy zrobiliby to jeszcze raz, pracownicy zdecydowanie odpowiadali "tak". - Poświęcenie opłacało się, skoro później trudno było nawet o telefoniczną rezerwację stolika - dodała właścicielka. Wróć do artykułu

Najnowsze wiadomości

reklama

Polecamy