Białe złoto doceniono za "wyjątkowe walory smakowe i wkład w tworzenie pozytywnego wizerunku regionu". W gronie firm, których produkty zasłużyły na miano kulinarnego dziedzictwa jest też zakład "Gawor - produkcja wędlin" z Podstolic.
Wręczenie certyfikatów odbyło się w kopalnianej komorze Drozdowice. Produkty z powiatu wielickiego znalazły się tym samym w Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Małopolski (SDM). Projekt ten ma na celu wskazanie miejsc oferujących regionalne produkty i dania sporządzone w oparciu o tradycyjne receptury.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?