Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
5 z 25
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pierogi z serem Katarzyny Jaworek...
fot. Katarzyna Jaworek

Kultowe potrawy z barów mlecznych. Idealne przepisy na dania z barów mlecznych

Pierogi z serem Katarzyny Jaworek

Składniki na ciasto

2 szklanki mąki
1 jajko
1,5 łyżki oleju
woda

Składniki na farsz
200 g sera białego
2 żółtka
1 opakowanie cukru waniliowego
1,5 łyżki cukru

Dodatkowo

100 g masła
1 łyżka cukru do posypania
sól

Wykonanie
Ciasto. Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać jajko, olej oraz wodę (tyle ile zabierze ciasto). Zagnieść ciasto, tak aby było elastyczne.
Farsz. Ser, żółtka oraz cukry przełożyć do miski i ugnieść widelcem na jednolitą masę.
Ciasto rozwałkować. Szklanką wykroić w cieście krążki. Na środek krążków nałożyć porcję farszu. Krążki złożyć na pół, brzegi dokładnie skleić. Pierogi wrzucić do gotującej się, osolonej wody. Gotować 5 minut. Pierogi odcedzić i wyłożyć na talerz.
Masło zarumienić w garnuszku. Masełkiem okrasić pierogi. Wierzch posypać cukrem.

Zobacz również

Podpisano umowę na budowę drogi łączącej al. Krzyżanowskiego z ul. Wieniawskiego

Podpisano umowę na budowę drogi łączącej al. Krzyżanowskiego z ul. Wieniawskiego

Mirosława Kutnik przewodniczącą Rady Miejskiej w Chodzieży

Mirosława Kutnik przewodniczącą Rady Miejskiej w Chodzieży

Polecamy

100-lecie szkoły w Raciechowicach. Wielki jubileusz będzie świętowany przez dwa dni

NASZ PATRONAT
100-lecie szkoły w Raciechowicach. Wielki jubileusz będzie świętowany przez dwa dni

Bukiet ślubny w stylu boho to hit 2024. Najmodniejszy dodatek do sukni panny młodej

Bukiet ślubny w stylu boho to hit 2024. Najmodniejszy dodatek do sukni panny młodej

Ramen z jajami nitamago

Ramen z jajami nitamago