Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Włoski makaron, czyli pasta, to produkt powstający ze...
fot. beemde/pixabay.com

Makaron nie musi być tuczący. Wypróbuj jego różne rodzaje. Sprawdź, ile kalorii ma makaron ryżowy, sojowy, konjac, udon, chiński czy włoski

Makaron włoski

Włoski makaron, czyli pasta, to produkt powstający ze specjalnych gatunków pszenicy o wysokiej zawartości białka glutenowego, nazywanej pszenicą durum (twardą). Często określa się go także jako makaron z semoliny. Prawdziwy makaron tego typu nie zawiera innych dodatków oprócz wody. Jest dobrym źródłem białka, polecanym wszystkim osobom dobrze tolerującym gluten.

W 100 g: 350-370 kcal, 12-13 g białka, 1,5 g tłuszczu, 72-74 g węglowodanów, 3 g błonnika.

Zobacz również

Rada Miejska Boguszowa-Gorc już po pierwszym posiedzeniu

NOWE
Rada Miejska Boguszowa-Gorc już po pierwszym posiedzeniu

Mieszkańcy Sądecczyzny szykują się do protest w sprawie "sądeczanki"

Mieszkańcy Sądecczyzny szykują się do protest w sprawie "sądeczanki"

Polecamy

Dwukrotna wicemistrzyni świata buduje formę na IO. ''Realizuję swoje cele''

Dwukrotna wicemistrzyni świata buduje formę na IO. ''Realizuję swoje cele''

Zagłosuj w konkursie Polska Ścieżka Dźwiękowa Roku!

Zagłosuj w konkursie Polska Ścieżka Dźwiękowa Roku!

Krakowska piosenkarka Kaśka Sochacka przedstawia singiel „Szum” WIDEO

Krakowska piosenkarka Kaśka Sochacka przedstawia singiel „Szum” WIDEO