Tegoroczne, trzecie Małopolskie Targi Żywności „Zasmakuj z UR” były nie tylko festiwalem najlepszego jedzenia, ale i najlepszej zabawy.
Podczas wykładów eksperci od zdrowego żywienia opowiadali o sile ziół, przypraw i wartościach odżywczych w produktach, których zwykle nie uważamy za bomby witaminowe.
Ze sceny dowcipy sypał prowadzący - nowohucki kabareciarz i konferansjer Adam Grzanka. Zaprezentowali się na niej także tancerze i zespoły folklorystyczne. Furorę wśród najmłodszych robiły przejażdżki na kucykach oraz wystawa zwierząt gospodarskich, kur, perliczek, gęsi.
Na zdrową i pyszną żywność podczas targów nie tylko można było popatrzeć, ale i skosztować słodkości i soków przyrządzanych przez Małopolską Szkołę Gościnności. Choć produkty wystawiane na stoiskach do najtańszych nie należały niewielu mogło się oprzeć słoikowi prawdziwego miodu pszczelego czy bochenkowi chleba na zakwasie.
- Nowością na tegorocznych targach były kosmetyki i wyroby z konopii m.in. balsamy i kremy, ale na popularności nie straciły także nasze popisowe pierogi i uniwersyteckie wino - twierdzi Izabella Majewska z Uniwersytetu Rolniczego.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?