Uczniowie "Skałki", czyli Anna Mazur i Szymon Adamek podczas konkursu.
Bukowieńską "Skałkę" reprezentowali uczniowie czwartej klasy technikum organizacji usług gastronomicznych, czyli Anna Mazur, która jako kelnerka miała za zadanie przygotować świąteczny stół oraz bezalkoholowy napój, a także kucharz Szymon Adamek, który miał się zająć przygotowaniem samej potrawy. Nadziewana gęś na gruszce w żurawinowym sosie z aromatem estragonu, drink o nazwie bananowy raj z nutą czarnej porzeczki oraz świąteczny stół wykonane przez uczniów Skałki uzyskały bardzo wysokie lokaty. Temat tegorocznego konkursu był związany z polską prezydencją w UE i jak oceniają nauczyciele Skałki, był to najtrudniejszy temat od początku organizacji tego konkursu.
Uczestnicy konkursu byli oceniani przez profesjonalne jury, w skład, którego weszli kucharze z Małopolskiego Stowarzyszenia Kucharzy i Cukierników oraz barmani z Krakowskiej Szkoły Barmanów. Na zakończenie uczestnicy konkursu mieli okazję zobaczyć pokaz przygotowania sushi w wykonaniu przedstawiciela jednej z krakowskich restauracji.
(SYP)
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?