Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Mortadela, margaryna, kompot, czyli tygodniowe menu w więzieniu [ZDJĘCIA]

Marcin Banasik
Marcin Banasik
PoniedziałekŚniadanie: herbata 500 ml, chleb zwykły 200 g, margaryna 25 g, kiełbasa toruńska 90 g.Obiad: kapuśniak z ziemniakami 200 ml, kotlet sojowy 90 g, ziemniaki 300 g, surówka z czerwonej kapusty 200 g, kompot 200 ml.Kolacja: kawa biała 500 ml, chleb zwykły 200 g, margaryna 25 g, dżem 90 g.
PoniedziałekŚniadanie: herbata 500 ml, chleb zwykły 200 g, margaryna 25 g, kiełbasa toruńska 90 g.Obiad: kapuśniak z ziemniakami 200 ml, kotlet sojowy 90 g, ziemniaki 300 g, surówka z czerwonej kapusty 200 g, kompot 200 ml.Kolacja: kawa biała 500 ml, chleb zwykły 200 g, margaryna 25 g, dżem 90 g. Jan Hubrich / Polskapresse
Postanowiliśmy sprawdzić co serwują w więziennych kuchniach. Udało nam się zdobyć jadłospisy z aresztu śledczego przy ul. Montelupich w Krakowie. Publikujemy menu dla więźniów jedzących tzw. normę podstawową, nie uwzględniającą posiłków przygotowywanych dla np. wegetarian, muzułmanów, cukrzyków itp. Czy w domy też serwujecie sobie takie śniadania, obiady i kolacje?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Mortadela, margaryna, kompot, czyli tygodniowe menu w więzieniu [ZDJĘCIA] - Dziennik Polski

Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski