Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Myślenice. Najlepsi młodzi kucharze i śliwka sechlońska, czyli konkurs kulinarny "Smak gościnności"

Katarzyna Hołuj
Katarzyna Hołuj
Już w piątek w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych - Małopolskiej Szkole Gościnności uczniowie szkół gastronomicznych z całej Polski, a nawet z zagranicy będą wykazywali się umiejętnościami i kreatywnością w V edycji Międzynarodowego Konkursu Kulinarnego „Smak Gościnności 2019”. Małopolskie produkty regionalne i tradycyjne”.

Jednym z jego celów jest właśnie promocja tych produktów, dlatego tematem przewodnim konkursu będzie małopolski specjał jakim jest śliwka sechlońska. Patronat honorowy nad wydarzeniem objęli : minister edukacji narodowej Anna Zalewska, minister rolnictwa i rozwoju wsi Jan Krzysztof Ardanowski , wojewoda małopolski Piotr Ćwik, członek zarządu województw a małopolskiego Anna Pieczarka, małopolski kurator oświaty Barbara Nowak , starosta myślenicki Józef Tomal , burmistrz Myślenic Jarosław Szlachetka i prof. dr hab. inż. Włodzimierz Sady, rektor Uniwersytetu Rolniczego.

„Dziennik Polski” jest zaś patronem medialnym.

POLECAMY - KONIECZNIE SPRAWDŹ:

FLESZ: Zysk dla budżetu dzięki nowym oznaczeniom energooszczędności. W co zamieni się A+++?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo
Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski